.

သတင္း အေထာက္အကူျပဳ ဓါတ္ပံု © wesleyjsmith
အနီေရာင္ရွိေသာ အသားမ်ားမ်ား စားသံုးျခင္း သည္ အသက္ႀကီး လာခ်ိန္တြင္ မ်က္စိကြယ္ သြားေစရန္ တြန္းအား ေပးတတ္ေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ား က သတိေပး လိုက္သည္။
အမဲသား၊ ၀က္သားႏွင့္ သိုးသားကဲ့သို႔ အနီေရာင္ရွိေသာ အသားမ်ား တစ္ပါတ္လ်င္ (၁၀) ႀကိမ္အထက္ စားပါက မ်က္စိကန္း သြားႏိုင္ေျခ (၅၀) ရာခိုင္ႏႈန္း တိုးလာေၾကာင္း သိရွိရသည္။ သို႔ေသာ္လည္း ၾကက္သားကဲ့သို႔ အနီေရာင္မဟုတ္ေသာ အသားမ်ား စားပါက ထိုရလဒ္ႏွင့္ ဆန္႔က်င္စြာ အျမင္အာရံုအတြက္ အေထာက္အကူျပဳေၾကာင္း ဩစေၾတးလ်ႏိုင္ငံ မဲဘုန္းတကၠသိုလ္မွ သုေတသီမ်ားက ေျပာၾကားခဲ့သည္။ ၎တို႔သည္ အသက္ (၅၀) မွ (၆၀) အၾကား သက္ႀကီးပိုင္းပုဂၢိဳလ္ (၅၆၀၀) တို႔အား (၁၃) ႏွစ္ၾကာ ေလ့လာမႈမ်ား ျပဳလုပ္ၿပီး ယခုေၾကျငာခ်က္ကို ထုတ္ျပန္ ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
အနီေရာင္အသားမ်ားကို မ်ားမ်ားစားေလေလ၊ မ်က္စိအတြက္ စိုးရိမ္ရေလေလ ျဖစ္ေသာ္လည္း ၾကက္သားကို တစ္ပါတ္လ်င္ (၄) ႀကိမ္အထက္ စားေသာက္ပါက မ်က္စိမႈန္မႈကို ကာကြယ္ႏိုင္သည့္စြမ္းရည္ (၅၇) ရာခိုင္ႏႈန္း တိုးမ်ားလာႏိုင္ေၾကာင္း ပညာရွင္မ်ားက ေထာက္ခံသြားၾကသည္။
0 comments:
Post a Comment